Heeten pakt punt in slotfase vol tumult

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Heeten kon vandaag in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Lettele bij een overwinning de eerste
periode pakken en ook winterkampioen worden. Het eerste kwartier was er weinig te beleven, het spel ging in een laag tempo en was Lettele nog het dichts bij een treffer, toen doelman Ruben Salden de bal nog net overtikte. Na ruim 20 minuten, na goed werk van Jelle Reimert kon de doelman een inzet van Daan Wigink nog stoppen. Het spel bleef erg gezapig, maar had Brian Meijerink na een half uur pech toen hij een lange bal van Rick Kemper ineens op de slof nam, maar de bal  ruim naast ging. Tot de rust gebeurde er niks noemenswaardig, zodat de teams en de verkleumde toeschouwers de warme accommodatie opzochten.

Na rust kwam Shannon Nyhoff voor Arno Hendriks. Heeten speelde wel wat meer op de aanval, maar moest beducht zijn op lange ballen van Lettele dat zo probeerde tot succes te komen. Dat lukte de ploeg ook, na ruim een uur, een voorzet van links kon in eerste instantie nog worden afgeweerd, maar werd alsnog binnengeschoten 0-1. Twee minuten later opnieuw een uitval van Lettele en zag de scheidsrechter hands van een verdediger, waarna hij naar de stip wees. De strafschop werd onherroepelijk binnen geschoten 0-2. Heeten ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer, maar kon de tegenstander nauwelijks onder druk krijgen. Mocht er toch gevaar dreigen werd het speeltuig ver buiten het veld gewerkt. Na 72 minuten een goed schot van Shannon, na een mooie aanval, maar opnieuw was de doelman de baas. Hierna kwamen Kell Lokate voor Mick Slots en Lucas Lenting voor Jasper van Loevezijn. Een kwartier voor tijd een snelle aanval van Tim Schoorlemmer over rechts en zag Lucas zijn schot gepakt door de doelman. Ook Rick Evers schoot even later hard op de doelman. Het leek dan ook op een teleurstellende nederlaag uit te lopen, ware het niet dat de scheidsrechter een beslissende wending aan de wedstrijd gaf. Hij gaf aan dat er nog 8 minuten extra speeltijd bij kwamen en er een orange senario ging afspelen. Heeten zette nog eens aan en was het Jelle Reimert die een vrije trap van links inkopte 1-2. Hierna was het bij Lettele alle hens aan dek en werd het duel erg onvriendelijk, vooral rondom de dug-out. In dit tumult forceerde Heeten nog de allerlaatste hoekschop na 99 minuten die werd genomen door Tim en door Brian werd ingekopt 2-2. onmiddellijk hierna blies de scheidsrechter voor het laatst en was het nog geruime tijd onrustig daar Lettele zich zwaar benadeeld voelde.

Door dit resultaat gaat Heeten in de wachtkamer voor de laatste periode, omdat concurrent Haarle tegen mede concurrent Ijsselstreek werd afgelast. Heeten gaat nu de winterstop in en zien we in februari weer in actie voor het vervolg van de competitie.

Opstelling: Ruben Salden, Rick Kemper, Mick Slots ( Lucas Lenting), Jelle Reimert, Arthon Jansen, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Brian Meijerink, Jasper van Loevezijn ( Kell Lokate ), Daan Wigink, Arno Hendriks ( Shannon Nyhoff).

Datum 11/12/2022 Categorie Heeten 1
Delen op