S.V. Heeten pakt thuis tegen W.V.V’34 strohalm om rechtstreekse degradatie te overleven.

| Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben

Vandaag speelde Heeten tegen de nummer twee van de ranglijst. De verwachtingen voor een goed resultaat waren niet erg hooggespannen, gezien de dikke nederlaag in Hengevelde eerder dit seizoen. De eerste grote kans was voor W.V.V ‘34 dat na 7 minuten op de lat schoot. Hierna ging de wedstrijd gelijk op en was de eerste kans na ruim een half uur voor Tim Schoorlemmer die de bal goed heroverde en de doelman nog net kon redden. Tim schoot vijf minuten voor rust een vrije trap van links hard op de doelman en vlak voor rust kreeg een doelpunt van Heeten geen goedkeuring van de scheidsrechter. Heeten had de smaak toen goed te pakken, want even later schoot Boy Meijerink van dichtbij net naast. Zo ging de rust in met een gelijke stand.

Na rust hetzelfde spelbeeld, vooralsnog geen grote kansen, die kwam na 57 minuten, toen W.V.V.’34 net over schoot. Even later was het toch raak, een voorzet van rechts werd binnen gekopt 0-1. De groen witten lieten het er hierna niet bij zitten en trokken vol overgave ten aanval. Dit leverde tien minuten later succes op, de goed spelende Boy Meijerink vond Tim Schoorlemmer, die onberispelijk raak schoot 1-1. Hierna wisselde Heeten Arno Hendriks voor Jasper Hoogeslag. Heeten wilde hierna doordrukken en na 69 minuten schoot de opgerukte Mick Slots net voorlangs. Heeten wisselde Jasper van Loevezijn de laatste fase voor Simen Lokate. Vijf minuten voor tijd een voorzet van Tim Schoorlemmer van rechts die door de naar de spits gehaalde linksback Arthon Jansen op onnavolgbare wijze werd binnengeschoten 2-1. De geblesseerde Tim Schoorlemmer werd nog vervangen door Finn Jansen Holleboom. In de resterende minuten was het nog even billen knijpen omdat W.V.V’34 alles of niets ging spelen, maar dit werd door Heeten goed doorstaan.

Zodoende werd er een onverwachte overwinning behaald, die de ploeg weer aansluiting geeft met de plekken die in aanmerking komen om degradatie te ontlopen via de nacompetitie. Volgende week speelt Heeten in Glanerbrug tegen GVV Eilermark, dat een plaatsje hoger staat dan de groen witten.

Opstelling: Ruben Salden, Shannon Nyhoff, Mick Slots, Jelle Reimert, Arthon Jansen, Kell Lokate, Tim Schoorlemmer ( Finn Jansen Holleboom), Lars Schoorlemmer, Jasper van Loevezijn( Simen Lokate), Boy Meijerink, Arno Hendriks ( Jasper Hoogeslag).