S.V. Heeten slaat aanval van S.V. Haarle op koppositie met succes af

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Na de lange winterstop mocht Heeten vandaag weer aan de bak om de verworven koppositie te verdedigen tegen Haarle dat tweede stond. Na de succesvolle oefenperiode in januari knoopten de groen witten vandaag er een goede wedstrijd aan vast. Onder leiding van de absolute uitblinker Rick Evers werd Haarle naar een kansloze nederlaag gespeeld. De eerste 10 minuten ging de wedstrijd gelijk op en nadat een speler van Haarle na een kopduel moest worden vervangen , kon de wedstrijd na 10 minuten weer worden hervat. Na een kwartier kwam Heeten op een voorsprong, na een diepe bal vanuit het middenveld kopte Jasper van Loevezijn over de uitkomende doelman raak 1-0. Na een snelle uitbraak over rechts wist Haarle na 24 minuten de gelijkmaker te maken en Heeten weer opnieuw kon beginnen. Lang hoefden de vandaag talrijke toeschouwers niet te wachten, na een vrije trap van Mick Slots moest de keeper lossen en wist Daan Wigink alsnog de rebound in het doel te werken 2-1. Na een half uur een prachtige bal op Tim Schoorlemmer die de uitkomende doelman omspeelde en beheerst 3-1 scoorde. De laatste 10 minuten voor rust sloop er slordig balverlies in de ploeg, maar Haarle wist er niet van te profiteren, zodat met een comfortabele stand kon worden gerust.

In de tweede helft werd het goede spel van de eerste helft weer opgepakt en kwamen er weer kansen, waarvan Daan de mooiste na 64 minuten niet kon benutten. Heeten wisselde in deze fase Arno Hendriks voor Kell Lokate en Daan Wigink voor Quinten Rensen. Na 80 minuten een vrije trap voor Haarle die door Ruben Salden werd gepakt. Even later een snelle uitbraak van Rick Evers overs links, maar zijn panklare voorzet werd door Quinten tegen de doelman geschoten en schoot Rick de rebound over. Na 80 minuten kwam Binck Doedens voor de goed spelende Tim Schoorlemmer. Vijf minuten voor tijd maakte Shannon Nyhoff aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van links prima af te ronden 4-1. In de laatste minuut deed Haarle met een mooi doelpunt nog wat terug, maar was de buit voor Heeten al binnen 4-2.

Door deze mooie overwinning staat Heeten nu 5 punten los van de concurrentie, al heeft Haarle nog een wedstrijd tegoed. Volgende week gaan de groen witten op bezoek bij buurman Nieuw Heeten en zal het weer flink aan de bak moeten, omdat spelen tegen de koploper extra motivatie geeft.

Opstelling: Ruben Salden, Rick Kemper, Mick Slots, Jelle Reimert, Arthon Jansen, Rick Evers, Shannon Nyhoff, Tim Schoorlemmer ( Binck Doedens ), Jasper van Loevezijn, Arno Hendriks ( Quinten Rensen ),Daan Wigink ( Kell Lokate ).

Datum 05/02/2023 Categorie Heeten 1
Delen op