S.V. Heeten pakt ook de punten bij S.V. Nieuw-Heeten

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Vandaag ging Heeten op bezoek bij Nieuw Heeten, dit was de laatste jaren altijd een uiterst lastige wedstrijd waar maar weinig punten werden gepakt. Dit jaar steken de groen witten in een veel betere vorm en is de ploeg vaak de bovenliggende partij. Ook vandaag begon Heeten uitstekend aan de wedstrijd en werd Nieuw Heeten teruggedrongen. Ondanks het veldoverwicht waren er nauwelijks echte kansen en wat dan vaak gebeurd, het doelpunt valt aan de overzijde.  De eerste aanval van Nieuw Heeten leverde een hoekschop op, die in tweede instantie werd binnen gewerkt 1-0. Na deze tegenvaller pakte Heeten de draad weer op en na 23 minuten schoot Shannon Nyhoff hard op de doelman die met een goede redding een hoekschop moest toestaan, die vervolgens net over werd gekopt. Na 33 minuten was het wel raak, een aanval over rechts die de doelman niet goed verwerkte en Tim Schoorlemmer alsnog raak schoot 1-1. Na de gelijkmaker liet Nieuw Heeten zich aanvallend weer zien en was met enkel vrije trappen en hoekschoppen gevaarlijk zonder dat invaller Ruben Tepperik in grote problemen kwam. Vlak voor rust een mooie aanval met Tim Schoorlemmer over rechts die zijn prima voorzet door Rick Evers verzilverd zag worden 2-1.
Met deze stand gingen beidde ploegen rusten.

Direct na rust zette Tim Schoorlemmer Arno Hendriks met een mooi balletje vrij voor de doelman, maar helaas schoot Arno net te snel en kon de doelman redden. Na ruim een uur schoot Rick Kemper uit een hoekschop van Jelle Reimert de 3-1 binnen en leek de wedstrijd beslist. Even later liet Nieuw Heeten zien dat ze er nog wel in geloofden en werd de bal uit een vrije trap van links net naast gekopt. Heeten wisselde hierna Arno Hendriks voor Quinten Rensen en Daan Wigink voor Boy Meijerink. De eerste actie van Boy was bepalend voor de einduitslag, zijn pass op Shannon kon in eerste instantie nog worden afgeweerd, maar werd door een verdediger alsnog in eigen doel gewerkt 1-4. In de slotfase kwamen nog Kell Lokate voor Rick Kemper en Lars Schoorlemmer voor Jasper van Loevezijn. Er werd hierna niet meer gescoord in deze levendige wedstrijd.

Na deze mooie overwinning behoud Heeten soeverein de koppositie en komt het pas weer 5 maart  in competitie verband uit en wel thuis tegen Raalte.

Opstelling: Ruben Tepperik, Mick Slots, Rick Kermper ( Kell Lokate), Jelle Reimert, Arthon Jansen, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Shannon Nyhoff, Daan Wigink( Boy Meijerink), Arno Hendriks( Quinten Rensen), Jasper van Loevezijn( lars Schoorlemmer).

Datum 12/02/2023 Categorie Heeten 1
Delen op