S.V. Heeten op de valreep langs S.V. Raalte

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben

Na drie weken vrijaf te hebben gehad, pakte Heeten vandaag de draad weer op tegen Raalte dat onderin de middenmoot vertoefd. Heeten begon uitermate slordig aan de wedstrijd en stond na 1 minuut al op achterstand, Arno Hendriks behandelde de bal verkeerd en speelde de bal in de voeten van een tegenstander, die niet gehinderd door het centrum liep en 0-1 scoorde. De eerste kans voor Heeten was na 15 minuten toen Shannon een voorzet van links voor het inkoppen had, maar de bal miste. Direct daarna kwamen de groen witten goed weg toen van dichtbij net naast werd geschoten. Gaandeweg kwam Heeten wat beter in de wedstrijd en schoot Arno Hendriks op aangeven van Shannon naast. Na 30 minuten kwam Boy Meyerink voor de geblesseerde Quinten Rensen. De beste kans voor Heeten kwam na 33 minuten toen Rick Kemper een lange bal gaf op Jelle Reimert, die helaas hard naast schoot. Tot de rust bleven de ploegen in evenwicht, zonder tot kansen te komen.

Na rust hetzelfde spelbeeld Raalte plaatste steeds gevaarlijke lange ballen en Heeten dat aanvallend geen vuist kon maken. Na 54 minuten kwam er meer vuur in de wedstrijd, toen Daan Wigink binnen de 16 0nderuit werd gehaald, maar Rick Kemper de strafschop helaas naast schoot. Hierna kwam Kell Lokate voor Arno Hendriks. Heeten kwam na 74 minuten goed weg toen doelman Ruben Salden een inzet van dichtbij onschadelijk maakte. Een minuut later werd Tim Schoorlemmer over rechts gelanceerd, die Rick Kemper bereikte en die op zijn beurt Boy aanspeelde, die ramde de bal hard in het doel 1-1. Heeten ging hierna voor alles of niets en wisselde  Jasper Bril voor Daan Wigink en Jasper van Loevezijn voor Arton Jansen en ook Binck Doedens kwam nog voor Shannon Nijhoff. Dit pakte in de laatste minuten goed uit, na een vrije trap van Mick Slots werd de bal van rechts voor het doel gekopt waarna Boy dankbaar het speeltuig binnen kopte 2-1. De blessuretijd werd onvriendelijk en deelde de scheidsrechter nog enkele gele kaarten uit, maar Heeten wist de overwinning alsnog over de streep te trekken.

Door deze overwinning en de nederlaag van S.V. Haarle is Heeten nu zes punten los en is het topkandidaat voor de titel. Volgende week gaat Heeten op bezoek bij De Gazelle in Deventer, dat in de onderste regionen vertoefd.

Opstelling: Ruben Salden, Rick Kemper, Mick Slots, Jelle Reimert, Arthon Jansen( Binck Doedens), Rick Evers, Shannon Nyhoff( Jasper van Loevezijn), Tim Schoorlemmer, Arno Hendriks( Kell Lokate), Quinten Rensen( Boy Meijerink), Daan Wigink ( Jasper Bril).

2023 S.V. Heeten - S.V. Raalte album
Volgende

Datum 05/03/2023 Categorie Heeten 1
Delen op