Simpele zege van S.V. Heeten bij VV De Gazelle

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Na het behaalde kampioenschap van vorige week, speelt Heeten de resterende drie wedstrijden in alle rust uit. Vandaag was De Gazelle in Deventer de tegenstander, voor beidde teams stond er niks meer op het spel en dat was te merken aan het spel. Heeten was onder een lekker voorjaarszonnetje veelal aan de bal, maar het speelde in een te laag tempo. De  eerste kans was voor Brian Meijerink die een voorzet net naast kopte. De Gazelle kon hier niks tegenoverstellen en het was niet meer normaal dat Heeten na 12 minuten de leiding nam, De bal kwam onverwachts voor de voeten van Arno Hendriks die hiermee wel raad wist 0-1. Arno putte hieruit moed, want hij zou hierna voor hem geschiedenis scoren. Heeten behield hierna het beste van het spel, maar verzuimde door middel van Rick en Shannon de score uit te breiden. Toch wisten de groen witten na een half uur de score te verdubbelen, het was opnieuw Arno, die een voorzet van Quinten Rensen binnen schoot 0-2.Vijf minuten later moest Ruben Salden redden op een hard schot. Na een mooie actie van Jelle Reimert wist Arno vlak voor rust niet te scoren, zodat met deze stand de rust aanbrak.

Na rust kwam Kell Lokate voor Mick Slots en Jasper van Loevezijn voor Brian Meijerink.
Heeten hield de druk er op en na 50 minuten schoot Arno een vrije trap vanaf de achterlijn ineens in het doel 0-3. In de tegenaanval van De Gazelle redde Ruben prima op een hard schot. Na ruim een uur kwam Daan Wigink voor Quinten Rensen. Ook was Jelle even later dicht bij een doelpunt, maar de doelman redde bekwaam op zijn harde schot. De mooiste treffer kwam na 70 minuten opnieuw op naam van Arno, vanaf 25 meter joeg hij uit een vrije trap de bal in de bovenhoek 0-4. Het was De Gazelle niet gegeven om te scoren vandaag, want 10 minuten voor tijd werd de bal in vrije positie op de paal geschoten. Vlak voor tijd leek een aanval van Heeten te worden afgeslagen, maar daar was het goudhaantje Arno weer attent om zijn vijfde treffer binnen te schieten 0-5. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het laatst.

Het was voor Arno Hendriks een bijzondere middag die hij niet snel zal vergeten. Voor Heeten zijn er nog twee wedstrijden te gaan. Volgende week is Heeten vrij en over twee weken gaan de groen witten naar Lettele, dat nog iets heeft recht te zetten naar aanleiding van de wedstrijd in Heeten, waar ze zich tekort voelden gedaan met twee punten door de scheidsrechter. Heeten zal daar voetballend beter voor de dag moeten komen om de punten mee te nemen.

Opstelling: Ruben Salden, Rick Kemper, Mick Slots ( Kell Lokate), Binck Doedens, Jelle Reimert, Brian Meijerink (Jasper van Loevezijn), Rick Evers, Shannon Nyhoff, Jasper Bril, Quinten Rensen (Daan Wigink), Arno Hendriks.


Foto's: Henk Vloedgraven

Datum 30/04/2023 Categorie Heeten 1
Delen op