Heeten werpt zich op als titelkandidaat na overwinning op Sallandia

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Heeten had vandaag de kans om zich nadrukkelijker in de top van de ranglijst te spelen tegen de nummer drie van de ranglijst Sallandia. De Deventernaren hadden na drie minuten de beste kans om de leiding te nemen, doelman Jarne Loohuis loste een schot, maar kon verdedigend nog worden opgelost. Hierna ging de wedstrijd redelijk gelijk op, maar waren de Deventenaren wat meer aan de bal, zonder echt gevaarlijk te worden. Na 39 minuten maakte een verdediger van Sallandia hands in het strafschopgebied, waarna de scheidsrechter niet anders kon dan een strafschop aan de thuisclub toekennen, helaas zag Brian Meijerink de doelman de matig ingeschoten bal pakken. Vlak voor rust schoot Kell Lokate uit een hoekschop net naast. Na 45 minuten een snelle counter van Sallandia, maar tot geluk van de groen witten ging het harde schot op de paal. Vlak voor rust nam Heeten een voorsprong, uit een voorzet van rechts scoorde Daan Wigink met het hoofd 1-0. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Na rust kwam Arthon Jansen voor Arno Hendriks. Sallandia maakte na 50 minuten gelijk, van grote afstand werd Jarne Loohuis geklopt 1-1. Heeten antwoorde hierop direct door Shannon Nyhoff, die in het zijnet schoot. Heeten behield in deze fase het beste van het spel en nam twee minuten later een voorsprong, Daan Wigink zette van links goed voor, waarna Tim Schoorlemmer de 2-1 aantekende. Sallandia maakte uit het niets na 56 minuten de gelijkmaker na een schot van ver ineens in te schieten 2-2.  Binnen het uur nam Sallandia een voorsprong na een overtreding van Heeten binnen de zestien, waarna de toegekende strafschop werd ingeschoten 2-3. Heeten rechte hierna de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na 70 minuten was Mick Slots dicht bij de gelijkmaker, maar de doelman kon zijn vrije trap nog verwerken. Even later een prima voorzet van Shannon Nyhoff die door Rick Kemper werd ingekopt 3-3. Heeten ging hierna op jacht naar de volle buit en na 83 minuten werd een voorzet half weggewerkt en uit de chaos schoot Brian De 4-3 binnen. Hierna wisselde Heeten Daan Wigink voor Jelle Loohuis en Shannon Nyhoff voor Binck Doedens. De laatste 10 minuten wisten de groen witten de voorsprong over de streep te trekken en de overwinning binnen te slepen.

Door deze overwinning staat Heeten er prima voor op de ranglijst en kan het volgende week in Hoonhorst met een overwinning de koppositie overnemen van Haarle dat een vrije dag heeft.

Opstelling: Jelle Loohuis, Rick Kemper, Mick Slots, Jelle Reimert, Kell Lokate, Rick Evers, Tim Schoorlemmer, Shannon Nyhoff( Binck Doedens),Brian Meijerink, Arno Hendriks ( Arthon Jansen ), Daan Wigink ( Jarne Loohuis).

Datum 28/11/2022 Categorie Heeten 1
Delen op