Heeten heeft aan een helft genoeg voor simpele zege op De Gazelle.

  | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
Onder prachtige weersomstandigheden speelde Heeten tegen het nog puntloze Gazelle uit Deventer.

De wedstrijd begon in laag tempo waarin voor beidde doelen weinig gebeurde, al was de Gazelle nog het dichts bij een treffer maar kon Bjorn Lokate redding brengen. Heeten kwam na 12 minuten onverwachts aan de leiding, uit een hoekschop van Arno Hendriks schoot Brian Meyerink ineens binnen 1-0. Vanaf dat moment was het Heeten dat het spelbeeld bepaalde en had het de pech dat Brian uit een voorzet van Kell Lokate op de lat schoot en de rebound naast werd geschoten. Na 18 minuten kon Brian geklungel achterin bij de Gazelle in vrije positie niet afstraffen en bleef de Gazelle nog in de wedstrijd. Na 21 minuten had de Gazelle de kans om naast de groen witten te komen, maar een aanvaller miste vrij voor Bjorn. Tim Schoorlemmer zette Heeten op een veilige voorsprong na 21 minuten, hij speelde prima diep op Shannon Nijhoff die op de paal schoot, maar de goed meelopende Tim schoot de rebound in 2-0. Na 38 minuten besliste Arno Hendriks de partij, hij werd op links aangespeeld en passeerde vanaf de achterlijn prachtig een verdediger en liet de doelman kansloos 3-0. Met deze mooie voorsprong gingen beidde ploegen rusten.

Na rust een totaal ander spelbeeld, Heeten speelde een versnelling lager en mocht de Gazelle af en toe van zich af bijten. Zo pakte Bjorn na 55 minuten een vrije trap vanaf de zestien en na een uur werd er een aanval over rechts hard over geschoten. Hierna wisselde Heeten Mick Slots voor Arthon Jansen en kwam Daan Wigink voor Brian Meyerink. Tien minuten voor tijd kwam Lucas Lenting voor Tim Schoorlemmer. Voetballend stelde het allemaal niet veel meer voor in de tweede helft, al had Lucas Lenting de 4-0 op de schoen, maar hij miste na een prima voorzet van Kell Lokate ruimschoots zodat de tweede helft wat teleurstellend eindigde na een prima eerste helft.

Heeten nestelde zich na deze zege op de tweede plek en is tot 6 november vrijaf, al moet het tussendoor wel bekeren en wel komende dinsdag 18 oktober om 20.00 uur in en tegen zaterdag eerste klasser Hulsense Boys.

Opstelling: Bjorn Lokate, Rick Kemper, Mick Slots ( Arthon Jansen ), Jelle Reimert, Kell Lokate, Rick Evers, Tim Schoorlemmer ( lucas Lenting ), Shannon Nyhoff, Brian Meyerink ( Daan Wigink ), Arno Hendriks, Jasper van Loevezijn.

Datum 16/10/2022 Categorie Heeten 1
Delen op