De nummer 11 (S.V. Heeten 18+)

 | Marco Tibben  | Artist: Marco Tibben
De nummer 11 (S.V Heeten 18+)

Woensdagochtend met een spanning wakker geworden. Spanning wat onze leider Tom ‘s avonds gaat vertellen om zijn manschappen klaar te stomen voor de belangrijkste wedstrijd van het jaar as zondag tegen Barbaros om het kampioenschap. Vanuit mijn perspectief zou ik voor een Angelsaksische benadering kiezen zoals Generaal Patton zijn troepen aanstuurde. Ik ben Tom en als jullie naar mij luisteren dan worden we kampioen. De werkelijkheid zit iets anders in elkaar.

Om 19:55 arriveer ik en zie al veel gespannen koppies. Zou het de ervaring zijn, weinig prijzen gewonnen, etc.

Op naar boven naar de bestuurskamer en zit te wachten op duidelijk leiderschap. Na een mooie intro toch gekozen voor het Rijnlands model (in het sallands, veel gezamenlijk overleggen/ door elkaar heen praten en diegene die het laatste aan het woord is wordt de keuze) of niet….

Tom goed voorbereid had de repro afdeling opdracht gegeven om de manschappen op A0 uit te printen voor de potentiële namen. Er kon gelijk gestreept worden, weekendje weg, niet fit, etc.

Door bepaalde spelers werd al gezegd als je wilt winnen moet je mij niet hebben. Door bv Hans. Wie Hans niet kent dat is de voorzitter van Extinction Rebellion afd Schoon Heeten. Hij krijgt thuis de kast niet meer dicht vanwege de vele blikken tomatensoep doordat er in Heeten geen schilderijen hangen. Ik zou zelf altijd met Hans beginnen

De strekking was uiteindelijk 10.

Dan over de tactiek. Louis pakte het bord er bij zoals Hans Böhm bij studio sport het schaken uit kon leggen. Driehoekjes, zonering, etc. Uiteindelijk leek het wel Hans Kazan. Hij dacht altijd in een man meer situatie en uiteindelijk stonden er 8 spelers op het bord. Na 10 min was er uiteindelijk overeenstemming over het aanvalsplan…..dachten we. Ik ben Peter Tijs (Peter was internationaal servicemonteur tot Drenthe). We moeten met 2 spitsen voetballen en als we dat niet doen dan verliezen we. Zoals fatsoenlijke mensen doen hebben we hem uit laten praten (in het sallands ga je dan naar het systeemplafond kijken).

Wat weten we over Barbaros.  Het was iets met rood en een broodje Lam voor €7,50.

In de kantine zit een ieder voorzichtig te berekenen. Dieks zekerheidje, Ruben ook, die naam is 30x per minuut gevallen, Bas ook, de rest is nog niet overtuigd. Afwachten. Terug naar huis fietsend denken aan de tijd dat je jaarlijks met een cup op de platte wagen stond. Alles gewonnen wat er maar te winnen valt en nu zorgen maken over 18+ competitie.

De volgende dag bericht 1-10………nummer 11.

Zondag aanmoedigen en met Hans bekijken hoe we de biodiversiteit kunnen vergroten.

Gegroet de nummer 11

Datum 20/05/2023 Categorie Heeten 18+
Delen op