Veteranen beginnen seizoen goed

6 September oefenwedstrijd tegen Nieuw Heeten:

Op 6 september zijn wij begonnen met een oefenwedstrijd tegen Nieuw Heeten. Voor iedereen is dit na zo'n lange tijd een beetje onwennig, de leider vergeet zelf de trouwe supporters hiervan op de hoogte te stellen. Nogmaals sorry Bennie! Zal niet weer gebeuren. We zullen geen oefenwedstrijden meer gaan spelen.

Het was tijdens deze oefenwedstrijd duidelijk dat het wedstrijdritme nog ontbrak. Alles ging, net als het schrijven van dit stukje,  nog een beetje stroef. Zelfs 1 van onze nieuwe aanwinsten Peter liet zich eenvoudig het bos in sturen en we stonden daardoor al snel met 0-1 achter. Bij een van de volgende aanvallen laat Peter in kansrijke positie de bal van zijn voet tikken, maar gelukkig voor ons eindigt die bal toevallig wel in de goal! 1-1. Na de rust is het Nieuw Heeten die als eerste scoort en gezien de vele kansen die wij missen lijkt het erop dat hier geen verandering in gaat komen. Echter dan komt nieuwe aanwinst Peter weer voor de goal van de tegenstander en na veel gepruts voor de goal wordt het toch 2-2. Daarna maakt Bas zelfs nog de winnende 3-2. Geen mooie pot, maar zoals het een echte trainer betaamt "ziet hij veel potentie in deze groep". Het is nu aan het trainers duo (Niek en Tom) om deze potentie om te zetten in aansprekende resultaten!

20 sept holten thuis.

Na nog een week rust zou je denken dat iedereen fit is en dusdanig gretig om de eerste officiële wedstrijd sinds lange tijd aanwezig te zijn. Echter bij de veteranen gaat het net iets anders. Uiteindelijk blijven er 8 man over. Precies genoeg om nog wel 1 wissel te hebben zodat iemand af en toe even langs de lijn kan uitpuffen als dat nodig is. Trainer T heeft er alle vertrouwen in en besluit dus om geen gebruik te maken van de "nooddienst".

Bij de ochtendkoffie blijkt dat nieuwe aanwinst Peter nog last minute op zoek moest naar nieuwe voetbalschoenen. En als je dan geen tijd hebt en ook de Quicks bij Simons niet meer in je maat geleverd worden dan eindig je met een paar wit met gouden schoenen! Dit schept natuurlijk verwachtingen! Het begint goed. Hij staat in de basis!

Na een twijfelende start waarbij beide teams elkaar veel ruimte geven zonder dat er echt kansen ontstaan is het na 15 minuten de gouden schoenen zelf die een aanval opzet en op goal schiet, maar de keeper kan dan nog net redding brengen. Even later laat Wijnand ook zien dat hij nog net zo goed hoog over kan schieten als altijd! Doordat Holten zich compact voor de goal opstelt hebben wij het moeilijk om het gaatje te vinden. Uiteindelijk lukt het de gouden schoenen toch om vanuit de draai de verre hoek te vinden. 1-0. Een mooie actie zoals je die ook van gouden schoenen zou verwachten! Daarna is Holten gelijk zeer gevaarlijk, maar gelukkig is Rinus net op tijd terug om de angel uit de aanval te halen. Ook aanvallend laat Rinus van zich horen, maar helaas schiet hij de bal, na een goede lange breedte pass van Wijnand, net voorlangs. Voor rust staat het publiek toch nog een keer op de banken en mag er toch stil worden gejuicht. Na geduldig rondspelen beweegt Mark met bal vanaf de zijkant op snelheid naar binnen. Dan raakt hij de controle over de bal een beetje kwijt, maar kan nog net met zijn teen de bal met een lullig rollertje in de hoek te werken. Het is 2-0 en de thee wordt ingeschonken.

Na rust beginnen we waar we mee zijn geëindigd. Namelijk scoren. Na een diepe bal op Bas geeft deze de bal strak voor op de instormende gouden schoenen 3-0! Nu laat ook DIeks weer zien dat hij het keepen nog niet is verleert. Meerdere keren komt hij namelijk als winnaar uit de strijd bij de 1 op 1 duels. Als wij echter met 3 tegen 2 komen te staan dan laat Holten de kans niet liggen en maken ze er gedecideerd 3-1 van. In de resterende minuten lukt het Bas nog een keer om de bal achter de keeper te leggen 4-1. De wedstrijd is nu wel gelopen en dat is in het veld ook wel te merken. De gouden schoenen wordt nu zelfs wel heel erg overmoedig. Eerst gaat hij 6x hoog houden en dan probeert hij gelijk maar even met links de bal vanuit de lucht in de kruising te schieten! Nee, dat gaat natuurlijk niet lukken! Doordat de concentratie een beetje weg is krijgt Dieks nog weer enkele kansen om zijn keepers kwaliteiten te tonen. Maar ook als de spits van Holten alleen op hem af komt, achter na gezeten door Martin, en de hoek bij wijze van spreken voor het uitkiezen heeft, blijft Dieks koel en keert de bal.

De eerste punten van dit seizoen blijven in Heeten

Datum 26/09/2020 Categorie Heeten 18+ Bron Verslaggever ter plaatse
Delen op